Antwerpen

Meyrem Almaci duwt Antwerpse lijst Groen

1 Meyrem Almaci. © Eric de Mildt

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal nationaal partijvoorzitter Meyrem Almaci de Groen-lijst duwen. Lijsttrekker is Wouter Van Besien, die burgemeester Bart De Wever (N-VA) uitdaagt.

Na de uiteengevallen samenwerking met sp.a trekt de ecologische partij met de slogan 'Antwerpen kan dat' naar de Antwerpse kiezer. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt op een congres, waar de leden ook vijftien kandidaten voor hun gemeenteraadslijst goedkeurden.

Huidig fractieleider in de gemeenteraad Wouter Van Besien trekt de lijst. Na hem komen de gemeenteraadsleden Ikrame Kastit en Joris Giebens, gevolgd door de nieuwkomers Yasmia Setta, een jeugdwerker en student, en Omar Ba, diversiteitsconsulent. Nog nieuwkomers zij Koen De Vylder, voormalig directeur van CAW Antwerpen, en Homa Amin, sociaal werker.

Overkapte ring

Lijstduwer wordt partijvoorzitter van Groen Meyrem Almaci. Zij wordt voorafgegaan door gemeenteraadslid Freya Piryns.

Groen Antwerpen zet bij de verkiezingen in op leefbaarheid, betaalbare huizen en een vlotte mobiliteit. Het wil 'verbinden' en gaat voor parken bovenop een overkapte ring. De partij wil zich inzetten voor scholen en creatieve ondernemingen, "met jobs voor iedereen".

Dossier Nieuws uit Antwerpen
Dossier Nieuws uit Antwerpen

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine