Politiek

Martine Verhoeve volgt Geert Versnick op als gedeputeerde

1 Geert Versnick. BELGA

De Open Vld-fractie in de Oost-Vlaamse provincieraad heeft Martine Verhoeve aangeduid om Geert Versnick te vervangen als gedeputeerde. Dat meldt fractievoorzitter Luc Maes. 

Martine Verhoeve zetelt sinds 2000 in de provincieraad en maakt sinds 2006 deel uit van het Bureau, dat de algemene organisatie en werking van de provincieraad regelt. Versnick nam vorige week zijn ontslag nadat hij in opspraak kwam voor het inbrengen van buitensporige kosten op buitenlandse missies.

Martine Verhoeve volgt Geert Versnick op, die onder meer bevoegd was voor Economie, Ruimtelijke planning, ICT en eGov en Juridische aangelegenheden. "De fractie wenst haar veel succes toe in deze nieuwe uitdaging en dankt Geert Versnick voor zijn gewaardeerde inzet", klinkt het in een persbericht. Verhoeve woont in Mariakerke.

Versnick kondigde in juli zijn ontslag aan nadat de partij Groen een dossier had uitgebracht waaruit moest blijken dat de Open Vld'er buitensporige kosten had aangerekend voor tussenstops in Bangkok bij reizen naar Vietnam. Versnick kondigde kort daarna zijn ontslag aan. De Oost-Vlaamse deputatie pleitte Versnick later vrij, waarop de Open Vld'er zich vorige week ook in de provincieraad verdedigde. Hij kon toen niet bevestigen dat hij effectief zou opstappen, maar deed dat later toch.

nieuws

cult

zine