Politieke liefde

Liefde in de Wetstraat: “Er circuleerden geruchten, maar we probeerden die te ontkennen”

Koen Van den Heuvel & Katrien Partyka

Koen Van den Heuvel (54) en Katrien Partyka (45) zijn allebei Vlaams Parlementslid voor CD&V en burgemeester - zij in Tienen, hij in Puurs-Sint-Amands. Hun sjerp verhindert hun voorlopig om samen te wonen. En sinds hij een maand geleden werd gevraagd om Joke Schauvliege op te volgen als minister van Landbouw, Natuur en Omgeving is het leven nog hectischer geworden. “Ik heb hem nog nooit zo gefocust gezien, hij is mentaal helemaal weg.”

Als koppel in de toppolitiek, met allebei kinderen uit een vorige relatie, zitten Koen Van den Heuvel en Katrien Partyka in een mallemolen die amper rustmomenten toelaat. En de wekelijkse klimaatbetogingen houden de druk op de ketel.

Hoe hebt u elkaar leren kennen?

Katrien Partyka: "We zitten allebei al minstens twintig jaar in de politiek, maar blijkbaar hebben we lang naast elkaar heen gelopen.”

Koen Van den Heuvel: "Ik zetel sinds 2004 in het Vlaams Parlement, Katrien werd in 2007 verkozen in de Kamer. Ik had haar nog nooit gesproken, tot zij vijf jaar geleden naar het Vlaams Parlement verhuisde en ik haar fractieleider werd.”

Partyka: "Maar ik moest eerst een politieke blunder begaan voor hij me écht opmerkte."

cult

zine