Politiek

Kherbache en Gennez trekken sp.a-lijsten Antwerpen

1 Yasmine Kherbache. © BELGA

De Antwerpse sp.a-afdeling stelt Yasmine Kherbache voor als lijsttrekker voor de Kamerlijst en Caroline Gennez voor de Vlaamse lijst. Jinnih Beels wordt lijstduwer op de Vlaamse lijst.

Het ledencongres van de Antwerpse sp.a bracht geen grote verrassingen meer: Caroline Gennez trekt de Vlaamse lijst, Yasmine Kherbache wijkt uit naar het federale niveau. Antwerps schepen Jinnih Beels duwt voor het Vlaams parlement en maakt zo wellicht de weg vrij voor eerste opvolger Inga Verhaert. Voor de socialisten in de kieskring Antwerpen wordt het niet eenvoudig om het - al niet denderende - resultaat uit 2014 te evenaren: drie zetels in de Kamer, vier in het Vlaams Parlement. Dat brengt Maya Detiège in de problemen: zij moet het nu waarmaken vanop een vierde plek op de Vlaamse kieslijst. Net voor haar staat Antwerps gemeenteraadslid Karim Bachar.

Hicham El Mzairh, die op eigen kracht een gemeenteraadszetel veroverde, krijgt de derde plek voor de Kamer. En Hannes Anaf (Turnhout) staat op 2 van de Vlaamse lijst. 

nieuws

cult

zine