Regeringscrisis

John Crombez (sp.a): “Deze coalitie is gebuisd op al haar hoofdvakken”

- Ann Van den Broek - Bron: Eigen berichtgeving
1 John Crombez. © BELGA

John Crombez, voorzitter van sp.a, ziet dat er “eindelijk een einde is gekomen aan het gijzelingsdrama dat de regering nu al een tijdje in zijn greep had”. 

“Als de rook van dat drama optrekt, dan zal het ware beeld van deze regering duidelijk worden en dat is geen fraai beeld”, zegt Crombez. “Niet voor niets heeft deze coalitie veel theater opgevoerd, want op al hun hoofdvakken zijn ze gebuisd. Ze hebben een slechte begroting, een slechte economische groei en de stijging van de armoedecijfers op hun palmares.”

Crombez stelt ook vast dat de regering de facto nog niet gevallen is. “Ze valt als een veertje”, zegt hij. “Dat duurt even voordat de grond raakt.”

Gesteld dat sp.a gevraagd zou worden om de regering te depanneren, moet de sp.a-voorzitter daar nog geen halve seconde over nadenken. “Het beleid dat deze regering de afgelopen vier jaar gevoerd heeft, staat haaks op waar wij als socialisten voor staan. Al vier jaar lang klagen wij hun beslissingen aan. Gesteld dat de vraag komt, zou dat zelfs een belediging zijn.”

nieuws

cult

zine