Antwerpse politiek

Integriteitsbureau vraagt extra documenten op in zaak-Land Invest

1 De Antwerpse afdeling van Groen diende een klacht in bij het stedelijke integriteitsbureau tegen het stadsbestuur in verband met "de dubieuze banden met vastgoedontwikkelaar Land Invest Group". © Apache

Het is nog niet duidelijk of de klacht van Groen tegen het Antwerps stadsbestuur wegens onethische banden met Land Invest aanvaard wordt of niet. Het Antwerpse integriteitsbureau kwam vanavond bij mekaar over de zaak, maar nam nog geen beslissing. 

“Niet alle leden waren aanwezig en we willen dat iedereen zich kan uitspreken over deze zaak. We zullen ook nog een aantal extra documenten opvragen”, verduidelijkt Annemie Breëns, de woordvoerder van het bureau. Morgen worden de agenda’s bij elkaar gelegd. Wellicht komt het integriteitsbureau pas over enkele weken opnieuw samen. 

Als het bureau dan oordeelt dat de deontologische code overschreden is, komt het dossier terecht bij Vlaams minister van Binnenlands bestuur Liesbeth Homans (N-VA). Zij kan vervolgens aan de Antwerpse gouverneur Cathy Berx (CD&V) vragen om een tuchtonderzoek te voeren. Of er uiteindelijk een sanctie volgt, kan enkel Homans beslissen.

De klacht tegen het Antwerps stadsbestuur kwam er na een reportage van de nieuwssite Apache waaruit bleek dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) en bijna het voltallige schepencollege in oktober aanwezig waren op het privéverjaardagfeestje van Erik Van der Paal, de intussen ex-topman van Land Invest. De relatie tussen Land Invest en de stad ging al langer over de tongen, maar het feestje was voor oppositiepartij Groen de druppel.

nieuws

cult

zine