verkiezingen

Haalde sp.a de mosterd voor nieuwe slogan bij onze noorderburen?

‘Zekerheid’ moet ook hier de onzekere socialistische kiezer overtuigen

- Roel Wauters - Bron: eigen info
1 Sp.a-voorzitter John Crombez wil een welvaartsplan met onder meer betere uitkeringen en een hoger minimumloon, allemaal onder de slagzin ‘Zekerheid voor iedereen’. © BELGA

Sp.a trekt naar de verkiezingen in mei met de slagzin ‘Zekerheid voor iedereen’. Een vleugje Louis Tobback, een conservatieve reflex die in de lijn ligt van de N-VA of gewoon een copy-paste uit Nederland? 

Share

We focussen op klassieke thema’s, maar telkens wel met nieuwe uitdagingen

Gorik Van Holen Politiek directeur bij sp.a

Sp.a-voorzitter John Crombez gaf afgelopen weekend al een voorzet met een ‘welvaartsplan’ van 1,5 miljard euro in het parlement. Hij pleit onder meer voor een lagere btw op elektriciteit, betere uitkeringen en een hoger minimumloon. Dat alles onder de slagzin ‘Zekerheid voor iedereen’, meteen ook hun slogan voor de komende verkiezingen.

In onzekere tijden waar de maatschappij snel evolueert, hoopt sp.a houvast te bieden. Crombez grijpt daarvoor terug naar drie ideologische basisrecepten
: toegankelijke zorg voor iedereen, zekere pensioenen en koopkracht. “Klassieke thema’s, maar telkens wel met nieuwe uitdagingen”, zegt politiek directeur Gorik Van Holen.

nieuws

cult

zine