Klimaat

Groene partijen dienen in de Kamer ‘klimaatwet’ van universitairen in

1 Groen-voorzitter Meyrem Almaci (l.) en Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet (r.) tijdens hun nieuwjaarsreceptie eerder dit jaar. © BELGA

Ecolo en Groen hebben een wetsvoorstel klaargestoomd waarin ze de ‘bijzondere klimaatwet’ hernemen die door Nederlandstalige en Franstalige universitairen werd geschreven. Dat heeft Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet verklaard op RTL-TVi.

“We hebben een tekst ingediend en het is nu aan de traditionele partijen om standpunt in te nemen”, zei Nollet. Hij benadrukte dat de wettekst voor de verkiezingen van mei moet worden goedgekeurd. "We kunnen een tweederdemeerderheid halen, de jongeren vragen engagementen. Laten we die tekst goedkeuren die door wetenschappers is geschreven.”

Een tiental universiteitsprofessoren en gespecialiseerde onderzoekers heeft vrijdag een ‘bijzondere klimaatwet’ voorgesteld die onmiddellijk uitvoerbaar is. Die academische oefening moet ervoor zorgen dat het Belgische klimaatbeleid op een coherentere manier gevoerd kan worden dan nu het geval is.

nieuws

cult

zine