politiek

Groen en sp.a trekken samen naar de kiezer in Antwerpen

1 Commissaris Jinnih Beels maakte vorig jaar de overstap van de Antwerpse naar de Mechelse politie. © ID / Jonas Roosens

De Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels zal wellicht op de tweede plaats staan van de rood-groene Stadslijst in Antwerpen. Ze zal als onafhankelijke opkomen. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Sp.a en Groen praten al maanden over een gezamenlijke Antwerpse lijst voor de verkiezingen van volgend jaar. Dat de groene kopman Wouter Van Besien die lijst wellicht trekt, was al langer duidelijk. Maar de verdere invulling was tot nog toe niet bekend.

Nu meldt Gazet van Antwerpen dat Jinnih Beels wellicht op de tweede plaats zal staan. Dat wordt door Antwerpse bronnen bevestigd aan onze krant. "Dat is inderdaad de bedoeling", klinkt het. Sp.a en Groen benadrukken wel dat de gesprekken nog volop lopen en dat "de laatste puzzelstukken nog gelegd moeten worden".

Dat Beels de rood-groene lijst versterkt, is symbolisch belangrijk: zij was jarenlang het gezicht van de cel Diversiteit bij de Antwerpse politie, maar trok vorig jaar naar Mechelen omdat ze niet tevreden was over het beleid van het Antwerpse bestuur.

Plaats 3 zou voor sp.a-kopman Tom Meeuws zijn. Wie de lijstduwer wordt, is nog onbekend. Het is ook nog niet duidelijk of  dat een sp.a'er of een groene wordt, of een andere onafhankelijke kandidaat.

nieuws

cult

zine