Zondag 21/04/2019

Politiek

Geert Bourgeois: “Ik dicht Bart De Wever vele talenten toe maar mijn gemoedstoestand peilen is er niet een van”

Na de verkiezingen van 26 mei verkast Bourgeois naar Europa. Beeld Photo News

“De afgelopen vijf jaren waren de mooiste van mijn carrière. Ik heb nooit weggestoken dat ik graag had voortgewerkt als minister-president.” Nog enkele maanden en dan verruilt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) de nationale politiek voor Europa. In een interview met Knack  blikt hij terug op de manier waarop hij opzijgeschoven werd.

“Ik dicht (N-VA-voorzitter) Bart De Wever vele talenten toe, maar mijn gemoedstoestand peilen is er wellicht niet een van. De afgelopen vijf jaren waren de mooiste van mijn carrière. Ik heb nooit weggestoken dat ik graag had voortgewerkt als minister-president”, zegt Bourgeois.

De Wever oordeelde echter dat Bourgeois de afgelopen jaren te weinig uit de verf kwam, en is daarom zelf kandidaat om de volgende “MP” te worden. Bourgeois benadrukt nogmaals dat hij niet zomaar opzijgeschoven is. “Ik zou geen Europees lijsttrekker worden als ik er niet enthousiast voor zou zijn.”

Bourgeois komt ook nog eens terug op De Wevers uitspraken over Kris Peeters (CD&V). Dat die op 26 mei de Europese lijst trekt voor zijn partij is volgens De Wever een droevig einde van Peeters’ politieke carrière. “De Romeinen zouden gezegd hebben: ‘Ga naar huis, laat uw bad vollopen en zet uw aderen open’.” Bourgeois voelt zich niet aangesproken. “Die twee heren zouden beter eens samen een kop koffie gaan drinken”, zegt hij in Knack.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.