Politiek

Ex-VRT-journalist Alex Puissant staat op Brusselse lijst cdH-CD&V

1 Alex Puissant. © VRT

Ex-VRT-journalist Alex Puissant stapt in de politiek en is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober een van de kandidaten op de gezamenlijke lijst cdH-CD&V in Brussel-stad. Dat nieuws maakte Bruzz vandaag bekend en werd door Puissant zelf bevestigd aan de VRT.

Op de lijst van cdH-CD&V zal Didier Wauters de eerste plaats bekleden voor Bianca Debaets. De verrassing op de lijst is Alex Puissant. Op welke plaats hij zal staan, is nog niet bekend. Het gewezen VRT-anker werd overtuigd door Debaets en wil na meer dan 40 jaar als inwoner van Brussel nu op politiek vlak het verschil maken.

"Ik ben ingegaan op de vraag van Bianca omdat ik geloof in haar manier van politiek doen. We willen de Brusselaars opnieuw redenen geven om fier te zijn op hun stadsbestuur. Ik wil in de eerste plaats een betrokken pottenkijker zijn die mee wil werken aan een beter Brussel. Deze stad kan zoveel beter. Dat weet iedereen die een tijdje in Brussel heeft doorgebracht", vertelt Alex Puissant.

Bianca Debaets wilde Alex Puissant morgen zelf voorstellen als nieuwe kandidaat tijdens de voorstelling van haar boek Brussel, mijn weerbarstig lief, maar het nieuws lekte een dag eerder al uit. In het boek maakt ze in acht hoofdstukken een staat op van Brussel.

nieuws

cult

zine