Nieuwe minister

Dossiervreter en rijzende ster van Open Vld, wie is kersvers minister Philippe De Backer?

Door de herschikking van de bevoegdheden in de nieuwe minderheidsregering-Michel II mag Philippe De Backer (Open Vld) zich plotseling minister noemen. Een portret van de rijzende ster binnen Open Vld.

Europarlementslid. Staatssecretaris. Minister. De Antwerpse liberaal Philippe De Backer (40) klimt razendsnel omhoog op de politieke ladder. In 2016 plukte partijvoorzitter Gwendolyn Rutten hem weg uit het Europees parlement om Bart Tommelein (Open Vld) te vervangen in de federale regering. Nu mag hij zich door de herschikking van de bevoegdheden officieel minister noemen.

Share

De doctor in de moleculaire politiek belandde pas op zijn 32ste in de nationale politiek, nadat Dirk Sterckx hem dat vroeg op zijn huwelijksfeest

De Backer is een politieke laatbloeier. De doctor in de moleculaire biologie belandde pas op zijn 32ste in de nationale politiek nadat Dirk Sterckx hem op zijn eigen huwelijksfeest toevertrouwde dat hij zou stoppen als Europarlementslid. Of de kersverse echtgenoot zin had om hem te vervangen?

nieuws

cult

zine