Dossier Brexit

Bourgeois: “Britten moeten eens duidelijk maken wat ze willen”

1 Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil eindelijk duidelijkheid van de Britten. © BELGA

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) keek gisteravond met open mond naar de gebeurtenissen in het Brits parlement, dat in geen enkel geval een No Deal brexit wil. Hij hoopt dat de brexit alsnog afgeblazen wordt. “Dat is het beste scenario voor iedereen.”

Share

‘Nu is het echt wel zwalpen’

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president (N-VA)

De Britten stemmen vandaag opnieuw, ditmaal over uitstel van de brexit. Bourgeois hoopt dat de Britse uittreding er uiteindelijk helemaal niet komt. “Dat zou voor iedereen het beste scenario zijn. Met de brexit zouden we enorm veel welvaart verliezen, we zouden enorm veel jobs verliezen”, zegt hij in De Ochtend.

Nieuwe verkiezingen kunnen volgens Bourgeois een uitkomst bieden. “Dan heb je misschien echt een duidelijke meerderheid in dat parlement. Nu is het echt wel zwalpen.”

Bourgeois heeft het stilaan gehad met de gemengde signalen van de Britten. “Ze moeten wel eens duidelijk maken wat ze willen. Als ze echt weg willen, moeten ze een scheidingsverdrag aanvaarden.” Bourgeois hoopt echter dat de Britten minstens in een douane-unie stappen. “Dan hebben ze bijna alles wat ze willen.”

Dossier Brexit
Dossier Brexit

'Harde' brexit of pragmatisme? Lees alles over de brexit.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine