Update

Van Besien en Meeuws praten het uit: Antwerpse eenheidslijst Samen blijft samen

1 Bij de voorstelling van Samen, anderhalve maand geleden: Wouter Van Besien (Groen, l.) en Tom Meeuws (sp.a, r.) met onafhankelijke Jinnih Beels. © Wouter Van Vooren

Wouter Van Besien (Groen) heeft de meubelen gered voor Samen, de linkse eenheidslijst in 't Stad. Met zichtbare tegenzin verdedigde hij gisteravond tijdens de gemeenteraad zijn kartelgenoot Tom Meeuws (sp.a). Samen blijft zo samen.

Spektakel gisteravond op de Antwerpse gemeenteraad, waar oppositie en meerderheid in debat gingen over de banden tussen het stadsbestuur en de vastgoedsector in de stad. Bij aanvang kondigde burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan dat de interpellaties over de Land Invest-affaire uitzonderlijk achter gesloten deuren zouden worden behandeld. Vlaams Belang had daarom gevraagd.

De beslissing botste op kritiek bij sp.a. Enkele dagen geleden beloofde De Wever nog "totale transparantie" in dit dossier. De burgemeester verwees echter naar de bescherming van de privacy. Hij had geen garanties dat oppositiepartij Vlaams Belang geen namen uit het dossier zou rondstrooien.

cult

zine