Politiek

Ben Weyts (N-VA): “Jan Jambon zou een uitstekende Vlaams minister-president zijn”

2 Federaal minister van Binnelandse Zaken Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) tipt partijgenoot en federaal minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon als mogelijke opvolger van Vlaams minister-president  Geert Bourgeois. “Jambon zou de ideale man zijn om het werk van Bourgeois voort te zetten”, klonk het bij Weyts in De Ochtend.

2 Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. © Photo News

Het is al langer onzeker of de nu 67-jarige Bourgeois nog een tweede legislatuur als minister-president wil aangaan  na de verkiezingen van mei 2019 . Weyts tipt nu Jan Jambon als mogelijke opvolger. “Hij heeft de envergure om een prestigieus project te leiden”, klonk het.

De Vlaamse minister spreekt van een persoonlijk standpunt dat niet op tafel ligt binnen de partij. “Als u het mij op de man af vraagt, is dat mijn antwoord.”

Jan Jambon is op dit moment federaal minister van Binnenlandse Zaken en werd eerder al getipt als mogelijk toekomstig premier. Voor de post van minister-president van Vlaanderen werden eerder al partijvoorzitter Bart De Wever en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken genoemd.

nieuws

cult

zine