Politiek

Bart Tommelein is kandidaat-burgemeester in Oostende

Vlaams minister van Energie en Begroting Bart Tommelein (Open Vld) wil vanaf volgend jaar Johan Vande Lanotte (sp.a) opvolgen als burgemeester van Oostende. Het is tijd voor verandering, zei hij vanmorgen tijdens een persconferentie waarop hij zijn officiële kandidatuur aankondigde. 

1 Bart Tommelein gaat voor de burgemeesterssjerp in Oostende. © belga

Open Vld maakt op dit moment in Oostende deel uit van de bestuurscoalitie met sp.a en CD&V. "Meneer Vande Lanotte en voordien meneer Vandecasteele hebben goede dingen gedaan voor Oostende", aldus Tommelein. "Maar na 20 jaar machtsdeelname van de socialisten denk ik dat het tijd is om te veranderen. En ik denk dat de verandering niet meer van Vande Lanotte zal komen."

Prioriteiten voor Tommelein zijn onder andere een belastingverlaging, meer inspraak voor de burger en een verdere digitalisering. 

Hij neemt met onmiddellijke ingang ontslag als voorzitter van de gemeenteraad om een meer vrije rol op te nemen naar aanleiding van de verkiezingen in oktober 2018. Wie hem opvolgt, is nog niet geweten.

Tommelein is Vlaams minister van Energie en Begroting. Wat als hij verkozen wordt als burgemeester? "Ik ben minister tot voorjaar 2019", aldus Tommelein. "Als ik verkozen ben als burgemeester, dan neem ik de juiste conclusies als minister. Op 1 januari 2019 leg ik de eed af als burgemeester."

nieuws

cult

zine