Antwerpen

ATV-presentator Karl Apers komt op voor sp.a in Antwerpen

1 Karl Apers. © ATV

Het had het nieuws van de dag moeten zijn voor de Antwerpse sp.a, maar de huiszoeking bij kopstuk Tom Meeuws gooide roet in het eten: ATV-gezicht Karl Apers zal in oktober op de lijst staan. 

DM Zapt

Handig: krijg nieuws uit Antwerpen via WhatsApp

1. Voeg De Morgen toe aan uw contacten, met het nummer 0474 74 10 25

2. Open WhatsApp en stuur ons het bericht ANTWERPEN AAN

3. Klaar! U ontvangt nu het laatste nieuws uit Antwerpen.

Hoe werkt het precies?

Journalist en presentator Karl Apers presenteert onder meer het actuaprogramma Wakker op zondag op de regionale televisiezender ATV. Welke plaats hij krijgt, is nog niet bekend, maar hij zal zowel opkomen op de stadslijst als de districtslijst van Berchem. Apers stopt meteen bij ATV en zal mogelijk ook in dienst treden van sp.a.

Eerder maakte sp.a al bekend dat onafhankelijk kandidate Jinnih Beels de lijst zou trekken, voor lokaal partijvoorzitter Tom Meeuws, Vlaams Parlementslid Güler Turan, gemeenteraadslid en voormalig zaalvoetballer Karim Bachar en OCMW-raadslid Tatjana Scheck. Yasmine Kherbache wordt lijstduwer.

"Karl is hét gezicht van ATV, een man met veel ervaring in de journalistiek en met de politiek, maar bovenal iemand die geëngageerd is en gemotiveerd om samen met ons van Antwerpen een betere stad te maken", zegt lijsttrekker Beels, die samen met Meeuws Apers overtuigde om de overstap te maken

Lidkaart

Apers zelf zegt "met enige schroom, maar vooral met veel overtuiging, durf en goesting" aan het avontuur te beginnen. Hij vindt bij sp.a zijn standpunten rond onder meer mobiliteit en veiligheid terug. Apers zal zich in tegenstelling tot Beels wel een sp.a-lidkaart aanschaffen.

"De 'sossen' zijn nodig en daar wil ik graag een handje bij helpen", aldus Apers. "Het verhaal van sp.a is het juiste, maar er is nog een groot verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. De sociaaldemocratie moet momenteel in heel Europa een storm doorstaan. Er moet dus aan de kar getrokken worden en ik heb op dat vlak de ambitie om een kiezel in de rivier te verleggen." 

nieuws

cult

zine