Zaterdag 25/05/2019

Politiek Antwerpen

Antwerps sp.a-boegbeeld Tom Meeuws belegde zelf in appartement

Sp.a-kopman Tom Meeuws. Beeld Photo News

Na zijn kritiek op de appartementen die "enkel voor beleggers en niet voor de reëel bestaande noden van de Antwerpenaar" worden gebouwd, blijkt Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws ook zelf te hebben belegd in een appartement.

Het gaat om een woning in de Lichttoren, het witte flatgebouw van architect Bob Van Reeth aan Park Spoor Noord. Dat meldt een anonieme politieke bron en wordt door Meeuws aan onze redactie bevestigd. De toren werd gebouwd door Immpact Vastgoed, dat deel uitmaakt van bouwpromotor Land Invest. Die laatste bracht Meeuws eind vorig jaar al in de problemen toen een sms'je van hem naar de promotor werd gelekt in de pers

"Voor alle duidelijkheid: ik heb nooit gezegd dat ik tegen eigendom of verhuren ben. Wel tegen kleine, dure appartementen die in Antwerpen worden opgetrokken en verkocht aan beleggers om daarna leeg te blijven staan." Het appartement van Meeuws is groter en was tot nu toe altijd bewoond. "We hebben het gekocht toen ons huis was afbetaald", zegt hij. "Het was dat of een spaarboekje."

Kritiek op vastgoedbeleid

Sommige Antwerpse politici reageren geïrriteerd op het interview dat Meeuws afgelopen weekend in deze krant gaf. Daarin haalt de kopman van sp.a uit naar de stad omdat die bouwvergunningen aflevert aan ontwikkelaars die vooral aan beleggers appartementen willen slijten.

Met die kritiek raakt Meeuws een gevoelige snaar, want het voorbije jaar kwam het stadsbestuur meermaals onder vuur te liggen omwille van vermeende banden met Land Invest. "Maar als je zo tekeergaat tegen het vastgoedbeleid van de stad, dan mag je misschien eerst in eigen boezem kijken", aldus een anonieme bron.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.