politiek

18 maanden cel voor Genkse schepen Ali Caglar wegens passieve corruptie

1 Ali Caglar en zijn advocaat Jan Swennen. © Dalemans

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de Genkse schepen Ali Caglar (CD&V) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel en een boete van 6.000 euro voor passieve corruptie en valsheid in geschriften. De schepen is ook voor 10 jaar ontzet uit zijn rechten. Caglar (45) gaat in beroep tegen de veroordeling. 

De schepen van Openbare Werken liet in 2012 een factuur voor zijn verkiezingscampagne betalen door de Nederlandse bouwfirma Dela-Link en gaf die factuur niet aan. In ruil bracht hij Hendrik Pals, de zaakvoerder van Dela-Link, in contact met Infrax om werken te laten uitvoeren. Ex-president van de Genkse Hells Angels Fabrizio Muto (46) trad op als tussenpersoon tussen Çaglar en Hendrik Pals. Ook Muto en Pals werden elk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 6.000 euro.

Jan Swennen, de advocaat van Caglar, tekent beroep aan tegen de veroordeling. Door in beroep te gaan kan de schepen zich in principe verkiesbaar stellen bij de volgende verkiezingen. Of hij dat ook gaat doen, wordt de komende dagen bekeken. 

cult

zine