Theater

Twee theatermakers over hun generatie tussen activisme en twijfel: “Twijfel is dapper, maar enkel als je positie inneemt”

Genoeg manieren om de millennial te benoemen – navelstaarder, twijfelaar, ijdeltuit, zwever, idealist – maar hoe staat de millennial op de planken? Generatiegenoten en theatermakers Anne-Laure Vandeputte en Hannah De Meyer reflecteren elk op hun manier over een generatie tussen activisme en twijfel. “Iets niet weten: dat vind ik dapper.”

“Hoe kan je nu een generatie omschrijven die zich nog niet eens voluit gevormd heeft?”, vraagt Anne-Laure Vandeputte zich af, bekend van onder meer de monsterproductie JR. “We proberen het voortdurend, maar dat is ronduit contraproductief.” Samen met acteur Kenneth Cardon werkt ze momenteel aan de voorstelling Millennialism

Voor ons zit trouwens overduidelijk zo’n ongebreideld positieve maar desalniettemin stevig twijfelende millennial. “Ik heb mezelf voorgenomen om na dit interview géén onderzoek meer te doen voor mijn voorstelling – dan is het alleen nog maar spelen geblazen.

nieuws

cult

zine