Saint amour

Ode aan de liefde, zelfs als die verkruimelt

- Dirk Leyman - Bron: Eigen berichtgeving

Ilja Leonard Pfeijffer heerste soeverein op de jubileumeditie van Saint-Amour. Zijn Grand Hotel Europa deed het op het podium uitstekend. Maar ook Radna Fabias en Delphine Lecompte sloegen het publiek volkomen in de ban.

“We beginnen achterstevoren. Nee, niet op zijn hondjes”, zo waarschuwde presentator Sven Speybrouck. “Wél met het einde en de teloorgang van de liefde. Om daarna langzaam de geneugten en het begin ervan te ontdekken.”

Ondanks deze goocheltruc sloeg de zilveren editie van Saint-Amour vertrouwde paden in. Niet te veel scenografische spielereien tijdens de jaarlijkse literaire aubade voor die grillige god Amor. Nee, vooral een rode loper voor de schrijvers. Behoud de Begeerte-organisator Luc Coorevits bracht voor de première, vrijdag in de Antwerpse Bourla, een select kransje van zeven samen: jonger talent als Bert Moerman, Radna Fabias en Bregje Hofstede, de ‘baldadige’ dichteres Delphine Lecompte tot zwaargewichten uit de Nederlandse letteren, Ilja Leonard Pfeijffer en Tommy Wieringa, en de Fransman Philippe Claudel.

cult

zine