TEDXBrussels

Een artieste werd van het podium gesleurd, maar waarom?

TEDxBrussels verliest licentie, onduidelijkheid over ware toedracht

3 De controversiële kunstenares wordt hardhandig van het TEDxBrussels-podium getrokken. © Deborah De Robertis / foto Jacob Krist

De controversiële artieste Deborah De Robertis werd maandag in Brussel hardhandig van het TEDxBrussels-podium getrokken. Door een organisator dan nog. "Mijn performance gaat over censuur, en dan word ik zelf gecensureerd. Ironisch."

Deborah De Robertis zit op een hoge kruk op het podium van TEDxBrussels, een event met sprekers over vernieuwing en vooruitgang. Ze draagt een zwarte skinny jeans, met een zwart T-shirt waarop het logo van TEDxBrussels prijkt. Dat is beduidend meer dan gewoonlijk, wanneer ze als kunstenares naar buiten treedt. De Robertis staat namelijk bekend om haar naaktperformances. Zo trok ze naar het iconische L’Origine du Monde, het schilderij van Gustave Coubert, in het Musée d’Orsay. Voor wie het niet kent: een close-up van een behaard vrouwelijk geslachtsdeel. Voor die performance ging ze in een ultrakort jurkje onder het schilderij zitten, zonder ondergoed.

nieuws

cult

zine