La Superba

De zeven vrouwen van 'La Superba': “Ik vreesde dat de vrouwelijke personages er bekaaid vanaf zouden komen”

Bewerking roman van Ilja Leonard Pfeijffer straks in België te zien

- Wietske Vos - Bron: Selectief
3 Angela Schijf: 'De regisseur had een ideale cast in zijn hoofd. 'Als jullie het niet doen, gaat de productie niet door', zei hij.' © Ben van Duin

“Een onmogelijke opgave”, zo omschrijft Jibbe Willems de opdracht om de roman van Ilja Leonard Pfeijffer te bewerken voor het theater. Als je aan de repetities begint met de zegen van de Meester en twee dolenthousiaste actrices, moet je toch iéts goed hebben gedaan? Angela Schijf en Joke Emmers over de zes (of zeven?) vrouwen van La Superba.

Het bekroonde La Superba vertelt het verhaal van de Nederlandse schrijver Leonardo (rol van Wim Opbrouck), die neerstrijkt in de buik van de Italiaanse havenstad Genua. In deze rauwe, donkere renaissancestad vol naar pis stinkende steegjes, ratten, meisjes van plezier, dromers en gelukzoekers hoopt hij zijn inspiratie terug te vinden. 

In zijn fanatieke zoektocht om aansluiting te krijgen, ontmoet hij er het mooiste meisje van Genua en nog een hele reeks kleurrijke personages, die net als Leonardo op zoek zijn en verlangen naar een beter leven.

nieuws

cult

zine