comedy

"Mijn comedy is écht, ik kan niet anders"

Stand-upcomedian Steven Mahieu maakte nieuwe show met theatermaker Arne Sierens

In de marge van bekendere collega's timmert comedian Steven Mahieu al tien jaar aan de weg. Zaterdag gaat zijn nieuwe show Zonder filter in première, met hulp van Arne Sierens. We mengden ons onder het try-outpubliek, en vroegen ons af hoelang we nog moeten wachten op zijn totale doorbraak.

2 Steven Mahieu kon in aanloop naar 'Zonder filter' rekenen op de steun van Arne Sierens (achteraan). "Hij is een soort artistieke vader voor mij." © Wouter Van Vooren

Jeugdhuis Reflex, Kortrijk

Vrijdagavond 23/12

2 © Wouter Van Vooren

Het iets te harde gelach van lichtjes aangeschoten studenten, de typische geur van sigarettenrook en bier, een shabby ruimte met zwarte wanden en een piepklein verhoogje als podium. Hier, in het Kortrijkse Jeugdhuis Reflex, test Steven Mahieu zijn derde avondvullende show Zonder filter, gemaakt in samenwerking met theatermaker Arne Sierens. "Dit is het rauwe stand-upwerk: vechten voor elke seconde aandacht", vertrouwt hij ons vooraf toe. "Een goede eerste 'laag' is onontbeerlijk, want vaak komt dit publiek niet verder dan dat en dan ben je ze kwijt."

nieuws