Opinie
300 onderzoekers in België, Frankrijk en Zwitserland

Wij, wetenschappers, staan achter de zaak van Greta Thunberg. Daarom houden we op 15 maart een schoolstaking

- 300 onderzoekers in België, Frankrijk en Zwitserland
1 Greta Thunberg. © AFP

300 onderzoekers in België, Frankrijk en Zwitserland roepen op tot wereldwijde klimaatstaking op 15 maart 2019

Wij zijn wetenschappers en academici uit verschillende disciplines. Ons werk vertelt al jaren harde waarheden over de toestand van de planeet en de wereld, en in het bijzonder over de existentiële dreiging die uitgaat van de klimaatverandering en de vernietiging van de biodiversiteit.

Share

Het is een morele en politieke noodzaak geworden voor degenen die over kennis beschikken om deze mobilisatie van de jeugd te ondersteunen en aan te moedigen

Wij hebben ons in de eerste plaats steeds op ons werk geconcentreerd: onderzoeken en documenteren, het testen van hypothesen en het bouwen van modellen, het onderbouwen van sociologische, economische, juridische, historische, en filosofische beschouwingen op basis van wetenschappelijk bewijs, steeds in dienst van de democratische processen.

We hebben de angst van onderzoekers gevoeld, geconfronteerd met de afgrond waar ongekende gevaren loeren: de waarschijnlijke instorting van de thermo-industriële samenleving die reeds begonnen is, en de uitputting van onze natuurlijke hulpbronnen.

nieuws

cult