Opinie
Jelle Joseph

Vraag het eens in de landen waar die gele hesjes ineen genaaid worden

1 Jelle Joseph. © rv

Jelle Joseph, activist, Gent.

Benjamin Franklin wist het al: “In this world nothing can be said to be certain, except death and taxes.” Ik weet welke van de twee me met iets meer afschuw vervult.

Anderhalf jaar geleden werd mijn vriendin gediagnosticeerd met triple negatieve borstkanker. Zij was vijfendertig. De oncoloog wist ons te vertellen dat er verdacht veel triple negatieve kankers gemeld werden bij relatief jonge mensen in het Gentse. Zijn eerste gok was dat de luchtkwaliteit daar voor ergens tussen zou zitten.  Wij wonen onder het viaduct van Gentbrugge.

Share

Ons huis davert letterlijk van het sluipverkeer en elke dag wagen wij lijf en leden om ongeharnast tussen school, werk en thuis te fietsen terwijl gehaaste pendelaars ons in stalen kooien voorbij razen. Onze samenleving offert niet alleen onze volksgezondheid op aan de auto

Wij hebben twee kinderen. Wij doen alles met de fiets. Voor lange afstanden nemen we de trein. Niemand van ons gezin heeft ooit de binnenkant van een vliegtuig gezien. Onze CO-uitstoot zit wel snor.

nieuws

cult

zine