De passie van Devos
Carl Devos

Voor het ideologisch debat losbarst, is het aangewezen met feiten te beginnen

2 Liesbeth Homans (N-VA) in discussie met Wouter Beke (CD&V) in 'De zevende dag'. "Dit inhoudelijk debat is belangrijk." © rv

De politieke actualiteit van Carl Devos.

2 Carl Devos. © Koen Broos
Share

Een lid van de uitvoerende macht moet onderbouwd en genuanceerd spreken. Zoals de eloquente fractieleider Peter De Roover

De voorbije weken verloor de krijgszuchtige Wetstraat zich in venijn, opgesloten in haar kaduuk canon. Het verspillend incidentisme bracht geen enkele oplossing van geen enkel maatschappelijk probleem dichter. Gelukkig was er ook stichtend inhoudelijk debat.

De Vlaamse regering beslist binnenkort over de Vlaamse kinderbijslag, een cruciale kwestie die minder belichting kreeg dan de rumoervertoningen. Nochtans heeft ze een immense impact op het dagelijks leven en zit ze stampvol grote, ideologische keuzes. Zoals: in welke mate dient kinderbijslag om sociale correcties door te voeren, als armoedebeleid? Hoezeer is dat 'recht van het kind' afhankelijk van de inkomenscontext waarin het opgroeit? Enzovoort.

Maar de meest bindende gedachteslag, een maand na 22/3, is die over de (culturele) verkleuring van onze razendsnel transformerende samenleving.

nieuws

cult

zine