Opinie
Redactie

"Verkrachting is een misdaad, flirten is dat niet": lees hier de volledige brief uit Le Monde

1 Catherine Robbe-Grillet. © Photo News

Sarah Chiche is auteur en psychologe, Catherine Millet is auteur en kunstcritica, Catherine Robbe-Grillet is auteur en actrice, Peggy Sastre is auteur en journaliste, Abnousse Shalmani is auteur en journaliste.

Verkrachting is een misdaad, maar aanhoudend of onhandig geflirt is dat niet. En galant zijn is iets anders dan agressief machogedrag.

In de nasleep van de affaire-Weinstein zien we een terechte bewustwording over seksueel geweld tegenover vrouwen, vooral op het werk, waar sommige mannen hun macht misbruiken. Dat was noodzakelijk. Maar die expressievrijheid slaat nu om in haar tegendeel: je moet zeggen wat hoort, zwijgen over wat niet bevalt, en wie weigert zich te plooien naar die bevelen wordt beschouwd als een verrader, een medeplichtige.

In naam van het zogenaamde algemeen belang worden argumenten voor de bescherming en de emancipatie van vrouwen gebruikt om hen nog wat meer aan hun eeuwige slachtofferstatus te ketenen, als weerloze wichten in de greep van fallocratische duivels.

nieuws

cult