Column
Dominique Persoone

Tropicaliseren is goed voor alles, zegt mijn goeroe. En die heeft altijd gelijk

1 Dominique Persoone. © Tim Coppens

Dominique Persoone, de Indiana Jones der chocolatiers, runt The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen en een cacaoplantage in Mexico.

'Il faut tropicaliser!’ Ik had het woord nog nooit gehoord, tot Mathieu, mijn Mexicaanse vriend en goeroe, er mij bij elke discussie weer mee om de oren begon te slaan. En ik luister áltijd naar Mathieu. Want als iemand het in mijn stiel gemaakt heeft, dan is hij het wel. Gestart in Yucatan met cero pesos en enkele repen Belgische ­chocolade om na tien jaar in Latijns-Amerika een chocolade-imperium uit te bouwen. ‘Tropicaliseer’ de Pentax die je op expeditie meeneemt, ‘tropicaliseer’ de generator die op de plantage in panne gevallen is, ­‘tropicaliseer’ je pralines die je uitvoert naar Japan en Qatar... Tropicaliseren is blijkbaar goed voor alles.

nieuws

cult

zine