Opinie
Lorenzo Ego e.a.

Studentenvertegenwoordiger zijn, moet wel een beetje doenbaar blijven

Lorenzo Ego is studentenvertegenwoordiger Universiteit Gent en Lid Werkgroep Studentenparticipatie, Vlaamse Onderwijsraad.

5 Lorenzo Ego. © Bas Bogaerts
Share

Ann Brusseel (Open Vld) liet weten dat we ons als stuvers “niet moeten laten betuttelen”. Als we het niet leuk vinden om het heft in eigen handen te nemen “moeten we maar tennis spelen in plaats van ons te engageren”

Wij, Vlaamse studentenvertegenwoordigers (stuvers), verslikten ons onlangs in onze koffie – of beter: in onze energy drink. Want naast stuvers zijn we vooreerst studenten en is het momenteel examenperiode. Dat gebeurde na een opmerkelijke passage van parlementslid Ann Brusseel (Open Vld) in de Vlaamse parlementaire Commissie Onderwijs. In die Commissie kwam een advies van de Vlaamse Onderwijsraad aan bod dat aandacht vraagt voor het stimuleren van studentenparticipatie in het hoger onderwijs. De politica liet weten dat we ons als stuvers “niet moeten laten betuttelen”. Als we het niet leuk vinden om het heft in eigen handen te nemen “moeten we maar tennis spelen in plaats van ons te engageren”.

cult

zine