standpunt
Bart Eeckhout

Sommige mannen hebben het blijkbaar nog wat lastiger om te beseffen dat dit echt wel andere tijden zijn

1 © Eva Beeusaert

Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.

Harvey Weinstein is een seksueel roofdier dat van zijn machtige positie in Hollywood gebruik­gemaakt heeft om een circuit op te ­zetten waarin hij, welhaast naar willekeur, jonge vrouwen kon intimideren of tot seks dwingen. Hij heeft eveneens van zijn machtige positie gebruikgemaakt om vervolgens via ­privédetectives mogelijke getuigen op te sporen om ze te pogen het zwijgen op te leggen.

In de nasleep van de onthullingen over Weinsteins zwijnerijen zijn overal ‘men in high places’ ter ­verantwoording geroepen omdat ze vrouwen, maar ook jonge mannen, seksueel geïntimideerd hebben, of erger. Nu ook in Vlaanderen.

Share

Niet elke genoemde man is per definitie een Harvey Weinstein. Ook Bart De Pauw is dat niet. Dat neemt niet weg dat er gegronde redenen zijn om aan te nemen dat de openbare omroep niet lichtzinnig beslist heeft om de samenwerking met de man stop te zetten

Seksuele intimidatie komt in gradaties. Niet elke genoemde man is per definitie een Harvey Weinstein. Ook Bart De Pauw is dat niet.

nieuws

cult

zine