De passie van Devos
CARL DEVOS

Niemand durft echt tegen een Coucke-taks zijn

So middle class

2 Een mogelijke oplossing die in de lucht hangt, is een 'Coucke-taks': meerwaarden boven bijvoorbeeld het miljoen belasten.

De politieke actualiteit volgens Carl Devos.

2 © Koen Broos
Share

'Enkele grote, gevoelige dossiers verschijnen samen op de agenda. Als de regering hierin slaagt, is ze voor lange tijd gelanceerd'

Carl Devos

Het syndicaal verzet tegen het regeringsbeleid lijkt, voorlopig, over zijn hoogtepunt heen. Dat betekent niet dat de zenuwen in Michel I minder gespannen staan, aan de vooravond van wat misschien een budgettaire mega-operatie wordt. Enkele grote, gevoelige dossiers verschijnen samen op de agenda. Hun onderlinge verbinding brengt hun oplossing dichterbij, maar maakt de opgave niet kleiner. Als de regering erin slaagt is ze voor lange tijd gelanceerd.

Binnen de regering groeit de gedachte om van juli tot september de budgettaire lijnen voor de komende jaren uit te zetten. Om zo het structureel evenwicht in 2018 veilig te stellen. Hoe dichter bij verkiezingen, hoe moeilijker dat is: de begroting die men volgend jaar opstelt, is die voor het eerste verkiezingsjaar 2018.

nieuws

cult

zine