Back in Belgium
Annelies De Rouck

Mijn Thanksgiving dit jaar wordt de soberste in tien jaar

Back in belgium

1 Annelies De Rouck. © Tim Coppens

Annelies De Rouck herontdekt haar vaderland.

Rond deze tijd domineert één onderwerp de culinair ingestelde Amerikaan: Thanksgiving. De novembernummers van kook­magazines staan volledig in het teken van deze feestdag, waarop Amerikanen hun grootste maaltijd van het jaar verorberen. De ­recepten zijn variaties op de traditie, want op dat klassieke menu hoort niet veel speling te zitten.

De kalkoen is het pronkstuk van de avond en die bezorgt elke gastheer of -vrouw angstzweet. Een kalkoen lekker klaarmaken en, vooral, vlot snijden, zodat het gevogelte nog warm op ieders bord verschijnt, is niet evident. Thanksgiving als onervaren kok loopt niet goed af, dit is een nummertje dat je aan de culinaire toppers overlaat.

Share

Zal Trump zijn kalkoen deze maand ook vrijlaten, of met de traditie breken en haar gewoon de pot indraaien? Niks is zeker

Net voor de feestdag wordt elk jaar een nog levende kalkoen aan de president van Amerika gegeven tijdens een wat excentrieke ceremonie, de National Thanksgiving Turkey Presentation.

cult

zine