Opinie

Lezers reageren op dossier dokterslonen: “Wat een geluk dat wij niet de hele tijd aan geld moeten denken”

2 Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hoeft niet op veel begrip te rekenen van mensen uit de sector. © Wouter Van Vooren

Een nieuwe selectie uit de reacties op ons onderzoeksdossier over de bezoldiging van artsen. Reacties blijven welkom via dokterslonen@demorgen.be.

Nee, ik klaag niet

Ik ben radioloog in het UZ Gent. Ik ben ambtenaar. Ik word betaald volgens het barema van ambtenaren, en daarbovenop komt nog een flink bedrag als vergoeding voor het klinische werk, de wachten et cetera.

Share

‘Wat een geluk dat wij niet de hele tijd aan geld moeten denken of bang moeten zijn dat het ziekenhuis ons 'percentage' alweer gaat verminderen’

Hoewel ik een prachtig salaris heb, verdien ik stukken minder dan het 'minimum' dat jullie aangeven als inkomen van de radiologen in Vlaanderen. Sommige collega's hoor ik klagen dat ze in een ander ziekenhuis makkelijk drie keer zo veel zouden kunnen verdienen, en dat is blijkbaar ook waar. Maar mij kan dat niet schelen, ik vind het veel belangrijker dat mijn werk leuk is, interessant, afwisselend, dat ik aan onderzoek kan doen en jonge mensen – studenten en assistenten – liefde voor het vak kan bijbrengen.

nieuws

cult

zine