Opinie
Jonathan Holslag

Ik verwacht een Amerikaanse "show of force": beperkte precisieaanval, gigantisch machtsvertoon

1 Jonathan Holslag. © RV Eric De Mildt

Jonathan Holslag doceert internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel en aan verschillende defensieacademies. 

De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde dat zijn raketten klaar staan om Syrië aan te vallen. Dat viel letterlijk te nemen. Met de beperkte militaire aanwezigheid in de Middellandse Zee op dat moment, waaronder de destroyer USS Donald Cook en wellicht drie tot vier onderzeeboten, zouden de Verenigde Staten theoretisch het vermogen hebben om zo’n 330 kruisraketten op Bashar al-Assad af te sturen, theoretisch want niet alle lanceersilo’s van die schepen zijn noodzakelijk uitgerust met kruisraketten. Wellicht waren ook de mogelijke doelwitten, Syrische luchtmachtbases en mogelijke depots, reeds gekend en aangeduid.

Share

Dat er nog geen enkele raket werd afgevuurd, is goed nieuws, want het toont, ondanks de roekeloze tweets van Trump, toch een zekere terughoudendheid

Dat er evenwel nog geen enkele raket werd afgevuurd, is goed nieuws, want het toont, ondanks de roekeloze tweets van Trump, toch een zekere terughoudendheid.

nieuws

cult

zine