Opinie
Simon Allemeersch e.a.

Hoe het Kanaalplan de toekomst van Brussel in gevaar brengt

1 De vakbond CSC voert actie aan het gesloten centrum 127bis voor de vrijlating van sans papiers die vrijdagavond bij een politie-controle gearresteerd werden bij kunstencentrum Globe-Aroma in Brussel. © Photonews

Simon Allemeersch, Jan Geers, Niko Hafkenscheid, Frank Kerkhofs, Roel Kerkhofs, Hana Miletić, Sara Sampelayo, Michiel Soete, Anne Thuot, Robin Vanbesien, Ann Van de Vyvere, Kristof Van Gestel, Nele Vereecken en Jozef Wouters werken als kunstenaars samen met Globe Aroma.

Een plek als Globe Aroma onteren, zoals vrijdagavond is gebeurd, maakt ontzettend veel stuk. Het brengt de duurzaamheid van de diversiteit in Brussel in gevaar.

Vrijdag vielen de Federale Politie en de FOD Financiën binnen in de werkruimtes van kunstenwerkplaats Globe Aroma in Brussel. Wat aangekondigd werd als een bijzondere inspectie van de vzw-wetgeving, mondde uit in de gewelddadige arrestatie van zeven personen, bijna allemaal kunstenaars-nieuwkomers werkzaam bij Globe Aroma.

Woedend

Het is een unieke organisatie in onze hoofdstad waar nieuwkomers, vaak vluchtelingen, de warmte, geborgenheid en veiligheid vinden om hun artistieke activiteiten weer op te pikken of de eerste stappen te zetten in de Belgische kunstwereld.

nieuws

cult

zine