Opinie
Geert Bourgeois

Hoe een sterke EU onze burgers en bedrijven beter kan beschermen

1 Geert Bourgeois. © BELGA

Geert Bourgeois is Vlaams minister-president. Hij trekt de Europese lijst voor N-VA.

Als er iets is waarmee de hele wereld worstelt, dan wel de globalisering. Het is met recht en rede hét thema op het Wereld Economisch Forum in Davos. 

Gewelddadige protesten van anti- of andersglobalisten zijn gelukkig zeldzaam geworden, toch zien we vandaag protest en ongenoegen die de globalisering als diepere oorzaak hebben. Denk aan de brexit. Denk aan Donald Trump, zijn ‘America First’ en zijn handelsoorlogen met China en de EU. Denk aan de gele hesjes die protesteren tegen prijsverhogingen die deel uitmaken van de strijd tegen de klimaatverandering.

Share

In tijden van brexit, handelsconflicten, dreigend isolationisme en protectionisme hebben we net nood aan meer internationale handel die vrij én eerlijk verloopt

Nochtans heeft globalisering ook heel veel welvaart gecreëerd. Ik blijf daarom een vurige verdediger van internationale handel, op voorwaarde dat die rechtvaardig en wederkerig verloopt, volgens de regels van de Wereldhandelsorganisatie en met aandacht voor ethische, sociale en ecologische standaarden.

nieuws

cult