Opinie
Bogdan Vanden Berghe

Gaza: het is de blokkade, stupid!

1 Bogdan Vanden Berghe. © dm

Bogdan Vanden Berghe is Algemeen directeur 11.11.11

Vorige week vond in Gaza de grootste militaire escalatie plaats sinds de verwoestende oorlog van 2014. De afgelopen dagen en weken volgden het aantal Israëlische aanvallen met gevechtsvliegtuigen en Palestijnse aanvallen met raketten en brandende vliegers elkaar in sneltempo op. Premier Netanyahu staat onder druk van andere extreemrechtse politici om hardhandig op te treden tegen de Palestijnse brandende vliegers, die materiële schade aanrichten in Israël.

Share

'Sinds de start van grotendeels vreedzame protesten op 30 maart 2018 werden minstens 152 Palestijnen gedood en werden 16.500 Palestijnen verwond'

Het is al maanden erg onrustig in Gaza. Sinds de start van grotendeels vreedzame protesten op 30 maart 2018 werden minstens 152 Palestijnen gedood en werden 16.500 Palestijnen verwond. De draconische Israëlische land-, zee- en luchtblokkade werd op 9 juli nog opgeschroefd als reactie op de brandende vliegers. Een illegale collectieve bestraffing van 2 miljoen Gazanen die verantwoordelijk worden gehouden voor het geweld van enkelen.

nieuws

cult

zine