Opinie
Ikrame Kastit en Nik Meeusen

Een echte regenboogstad straalt voor iedereen

2 © rv

Ikrame Kastit (32) is gemeenteraadslid Groen Antwerpen en Nik Meeusen (29) is kandidaat-gemeenteraadslid Groen Antwerpen.

In Antwerpen kan iedereen stralen: met deze slogan bejubelt de koekenstad deze maand haar diversiteit. Niemand kan vandaag naast de regenboogaffiches met de stralende A kijken, landmarks zoals het MAS en het Centraal Station kregen zelfs een aangepast lichtplan. Het stadsbestuur wil hiermee haar engagement tegenover de lgbt-gemeenschap beklemtonen. Achter deze kleurrijke regenboogvlag zit echter een dikke mistwolk: welke maatregelen neemt onze stad om deze en andere minderheden effectief te omarmen?

Share

Achter deze kleurrijke regenboogvlag zit een dikke mistwolk: welke maatregelen neemt onze stad om deze en andere minderheden effectief te omarmen?

Voor wie eraan twijfelt: ook wij zijn fan van deze stedelijke make-over. Nog nooit kende Antwerpen een zo groots opgezette campagne met als doel een minderheid een hart onder de riem te steken. Onze Facebook werd overspoeld door regenboogselfies, maar deze kwamen vooral van de incrowd: enthousiaste Antwerpenaren die hoegenaamd geen probleem maken van homoseksualiteit, als ze al niet zelf tot de lgbt-gemeenschap behoren.

nieuws

cult

zine