Standpunt
Bart Eeckhout

Dit is Samusocial voor de N-VA

1 Bart Eeckhout. © Eva Beeusaert

Bart Eeckhout is hoofdredacteur van De Morgen

Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Meer lezen

Francken in verlegenheid gebracht door visa-zaak: “Die humanitaire visa waren Franckens persoonlijke speeltuin”

“Iedereen wist dat je bij Melikan een visum kon kopen”: op reportage in de Assyrische gemeenschap

  “200 mensen betaalden Melikan Kucam voor humanitair visum”
  

Dat geldt ook voor mensen tegen wie het Antwerpse parket voldoende elementen gevonden heeft voor een inverdenkingstelling wegens mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Het geldt ook voor mensen die in een onthullende Pano-reportage worden aangeduid als spil in een crimineel netwerk van visafraudeurs. Het geldt, kortom, ook voor mensen zoals Melikan Kucam, gemeenteraadslid in Mechelen namens N-VA.

Gerechtelijke aansprakelijkheid is één zaak. Politieke verantwoordelijkheid is een andere. Het is kristalhelder dat die verantwoordelijkheid ligt bij voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en zijn kabinet.

Willekeur, misbruik en fraude

Share

Als de verdenking bewaarheid wordt, zien we hier een N-VA-gemeenteraadslid dat doet wat zijn partij rivaal PS zo vaak verwijt

Dit gaat niet over schuld of medeplichtigheid. Het punt is dat het systeem voor uitreiking van humanitaire visa op voorspraak van tussenpersonen door deze voormalige staatssecretaris en dit kabinet is uitgewerkt en in stand gehouden.

nieuws

cult

zine