Standpunt
Bart Eeckhout

De manier waarop sommige politici kijken naar de staatsinrichting doet denken aan de definitie van waanzin

1 Bart Eeckhout. © Eva Beeusaert

Bart Eeckhout is hoofdredacteur. 

De manier waarop sommige politici kijken naar de staatsinrichting doet denken aan de definitie van waanzin. Telkens dezelfde handeling stellen en hopen op een ander resultaat, dat is redelijk waanzinnig.

Nu is het CD&V dat oproept om na de verkiezingen in het Vlaams Parlement een werkgroep op te richten. Die moet een volgende staatshervorming voorbereiden, die dan vanaf 2024 uitgevoerd kan worden.

Opeenvolgende regeringen zijn er niet in geslaagd een realistisch klimaatbeleid uit te tekenen. We weten nog altijd niet wanneer we welke kerncentrale gaan sluiten. Niemand heeft er een idee van waar de onafgewerkte pensioenhervorming gaat eindigen. De ontslagnemende regering verkeert in staat van ontkenning over het begrotingsgat van 7 miljard dat ze nalaat.

Tel uit je winst

Share

Nog maar net is de vorige staatshervorming verteerd. Is er één maatschappelijk probleem opgelost door die grote institutionele herschikking?

Telkens weer blijkt dat regeringen in dit land er niet in slagen om op de kernthema’s een vertrouwenwekkend langetermijnbeleid uit te tekenen, zelfs niet als ze vijf verkiezingsloze jaren hebben.

nieuws

cult

zine