Hoogsteigen Persoone
Dominique Persoone

"Terwijl de goegemeente toekijkt, kijk ik ook met genoegen naar hén"

1 © Geerst Joostens

Dominique Persoone (49), de Indiana Jones der chocolatiers, runt The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen en een cacaoplantage in Mexico. 

Als een slager ‘vlees van eigen kweek’ afficheert, wil dat zeggen dat hij zijn stiel au sérieux neemt en dat zijn klanten kwalitatief, ­lekker en gezond vlees mogen verwachten. Want het in zijn eigen stal geboren kalfje en zijn koetje dat op eigen weide graast, ­worden uiteindelijk onze superrosbief.

Share

'Twee van mijn superchocolatiers hebben ontslag genomen omdat ze dat open en blote etalagegebeuren niet aankunnen'

De ‘bean to bar’-chocoladehype berust eigenlijk op hetzelfde ­principe, maar daar waar onze beenhouwer moeilijk een koe in zijn etalage kan laten wonen, kan de nieuwe generatie chocolatiers – mits een beetje verbeelding, investering en ambitie – wél het volledige productieproces voor het oog van de klant laten plaatsvinden. Bij de uitbreiding van onze winkel was het dan ook een voor de hand liggende keuze om de hele productie te laten zien.