Opinie
Bruno Meeus

"Dit project houdt te weinig rekening met de mensen die straks zo dicht bij elkaar gaan moeten wonen"

1 Bruno Meeus © rv

Bruno Meeus is bewoner van de Damwijk, postdoctoraal onderzoeker (VUB) en docent stadsgeografie aan de Universiteit van Fribourg.

Het Antwerpse stadsbestuur mikt met de herontwikkeling van het Antwerpse Noordschippersdok op verdichting. Maar die verdichting komt vooral de eigenaars van de gronden tegemoet en veel minder de mensen die er (zullen) wonen.

In het debat rond de vermeende belangenvermenging tussen het schepencollege en de private investeerder Land Invest, komt de gecontesteerde herontwikkeling van de Slachthuissite in de Antwerpse Damwijk in beeld. Hoewel dit woningbouwproject, met 2.400 nieuwe woningen, het grootste project is dat deze legislatuur in de steigers gezet zal hebben, zijn de site en de problematiek errond bij weinig mensen gekend. Den Dam is een van de armste wijken van Antwerpen en ligt geklemd tussen de Antwerpse Ring, het Lobroekdok en het ringspoor.

nieuws

cult

zine