opinie
Ruben Vande Walle

Almaar goedkopere biefstuk en ribbekes à volonté zijn enkel mogelijk als grootopkopers de slachthuizen het mes op de keel zetten

Wat er echt aan de hand is in de vleessector

Ruben Vande Walle is ambachtelijk slachter/slager in Kluisbergen.

2 Ruben Vande Walle. © rv
Share

De voortdurende druk op de vleesprijzen heeft ertoe geleid dat in de slachthuizen alles sneller en goedkoper moet gebeuren

Voor de tweede keer in een paar maanden tijd staan de kranten vol over de wantoestanden in onze industriële slachthuizen. Deze keer nagelt de publieke opinie de leiding van een slachthuis in Izegem tegen de muur. Net zoals vorige keer in Tielt, gebeurt dat na de publicatie van beelden die bewijzen dat het grondig fout zit met het respect voor het dierenwelzijn. Waarna de minister zich haast om een paar straffe uitspraken te doen. Waarna hij, om zijn daadkracht te bewijzen, overgaat tot sluiting van het bedrijf. Meteen daarna gevolgd door een welles-nietesspelletje omtrent bevoegdheden en het ontlopen daarvan. Daarna zal het strovuur doven, in afwachting dat het binnenkort op een andere plek opnieuw wordt aangestoken.