Donderdag 08/12/2022

Zoute en zoete smaken vervagen in het vliegtuig

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Er is een reden gevonden waarom vliegtuigmaaltijden naar niets smaken: zoute en zoete smaken blijken in de lucht minder sterk aanwezig. Ook kruiden zouden minder sterk geproefd worden, zo blijkt uit Duits onderzoek.

Luchtcateraar LSG Sky Chefs onderzocht, in samenwerking met het Duitse Fraunhofer Institut, de smaaksensaties van de maaltijden aan boord. Hun bedoeling: betere vliegtuigmaaltijden samen te stellen. Aan de hand van een vliegsimulator werden verschillende smaken geanalyseerd.

Uit de analyse blijkt dat in de lucht zoute smaken 20 tot 30 procent minder sterk ervaren worden. Zoete smaken zouden tot 20 procent minder intens zijn. Zure en bittere smaken lijken weinig of geen invloed te ondervinden van de hoogte. (lvl)

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234