nieuws

Wraak van restaurantbaas die geen lening kreeg: "Honden welkom, bankiers niet"

- Sven Van Malderen - Bron: 20 Minutes

Bankiers mogen het gastronomisch restaurant van Alexandre Callet in de Franse gemeente Rueil-Malmaison niet meer binnen, tenzij ze 70.000 euro op tafel leggen. Dat is exact het bedrag dat de restauranthouder van de banken wilde lenen om een tweede restaurant te openen, maar hij kreeg nul op het rekest.

Het bord aan de ingang laat aan duidelijkheid niets te wensen over. "Honden welkom, bankiers niet", klinkt het.

"2015 is financieel gezien ons beste jaar ooit geweest", klinkt het. "Die lening had niet meer dan een formaliteit mogen zijn: alle vorige waren netjes terugbetaald en nu maken we flinke winst." En toch, ondanks een stevig dossier en het feit dat zijn restaurant opgenomen werd in de Michelingids werd zijn aanvraag geweigerd.

Callet had verschillende banken gecontacteerd, maar kreeg slechts één keer antwoord. Een negatief dan nog, zonder enige motivering. "Restauranthouders, ondernemers, ... We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Telkens we een nieuwe zaak willen beginnen, moeten we op handen en voeten smeken. Die bankiers doen hun job niet meer."

En dus heeft hij besloten om tegenactie te voeren. "Met dit provocerende bord wil ik de voortdurende sabotage van het Franse economische weefsel aankaarten", klinkt het.

nieuws

cult

zine