Dinsdag 27/09/2022

Update

Wozniacki nieuwe nummer één van de wereld

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

De Deense Caroline Wozniacki wordt komende maandag het nieuwe nummer 1 op de WTA-ranking. Met het bereiken van de kwartfinales op het WTA-toernooi van Peking (4,5 miljoen dollar) verzamelde ze genoeg punten om de Amerikaanse Serena Williams, al maanden out met een voetblessure, te verdringen van plaats 1.

20e nummer één

De 20-jarige Wozniacki, die vandaag de Tsjechische Petra Kvitova met 6-3 en 6-2 versloeg in de 1/8e finales in Peking, stond nooit eerder op de eerste plaats van de WTA-ranking. Ze is de 20e speelster, en de eerste Deense, die de ranking aanvoert sinds die werd ingevoerd in november 1975.

Geen grandslamtitel

Wozniacki heeft al 11 WTA-titels op haar palmares. Dit jaar was ze de beste in Ponte Vedra Beach, Kopenhagen, Montreal, New Haven en Tokio. Haar beste prestatie op een grandslamtoernooi is de finale op de US Open in 2009, toen ze verloor van Kim Clijsters. (dea/belga)

Kort portret:
Naam: Wozniacki
Voornaam: Caroline
Geboortedatum: 11 juli 1990
Geboortedatum: Odense (Den)
Nationaliteit: Deense
Lengte: 1m77
Gewicht: 58 kg
Proftennisster sinds 2005
Palmares:
11 toernooizeges (+ 2 in het dubbelspel):
2008: Stockholm, New Haven en Tokio
2009: Ponte Vedra Beach, Eastbourne en New Haven
2010: Ponte Vedra Beach, Kopenhhagen, Montreal, New Haven en Tokio

Grand Slam:
Australian Open: 1/8 finale (2008, 2010), 1/16 finale (2009)
Roland Garros: 1e ronde (2007), 1/16 finale (2008, 2009), kwartfinale 2010)
Wimbledon: 2e ronde (2007), 1/16 finale (2008), 1/8 finale (2009, 2010)
US Open: 2e ronde (2007), 1/8 finale (2008), finale (2009), halve finale (2010)

Als juniore winnaar van Wimbledon en finaliste van US Open in 2006

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234