Maandag 25/10/2021

Witte sector komt op straat: te weinig geld, te weinig volk

Steeds Minder vacatures die lang openstaan

Bij het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde bieden ze een dik jaar al een naar eigen zeggen ‘uniek pakket’ aan. Zorgdirecteur Marc D’hondt: “Een maandportefeuille van 160 euro, boven op het loon. Op jaarbasis te vergelijken met een dertiende maand. Je kunt dat gewoon bruto uitbetaald krijgen, maar dan verlies je natuurlijk een pak aan de belastingen. Als werkgever zochten we daarom formules waar bruto en netto zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. Verpleegkundigen kunnen die portefeuille gebruiken om hun kinderbijslag aan te vullen. Ofwel kiezen ze voor een abonnement op digitale televisie, een gsm-abonnement of een combinatie van beide. Tot slot, en het meest in het oog springend: je kun dat bedrag gebruiken om een stuk van de kost voor een bedrijfswagen te dekken. Ondertussen rijden er al een veertigtal verpleegkundigen met zo’n bedrijfswagen. Daarmee draaien we mee in de top qua verloning. En spelen we in op de verschillende noden van de generaties. Pas afgestudeerden hechten bijvoorbeeld veel belang aan mobiliteit, een vijftiger heeft doorgaans andere noden.”

Het extra pakket lijkt te werken. “Uiteraard spelen er nog een boel andere zaken en hebben we nog altijd wat moeite, maar sinds een maand of zes werpt die politiek zijn vruchten af. We krijgen meer kandidaten over de vloer. Jaarlijks werven we gemiddeld 30 verplegers aan. Zeven jaar geleden zaten we nog met 35 niet-ingevulde vacatures, nu maar met 10. Alleen al in maart dit jaar hadden we een 100-tal studenten verpleegkunde als stagiair. Zeven jaar geleden, toen ik hier begon, waren dat 100 stagiairs op een heel jaar.” Toch kreeg AZ Jan Portaels al heel wat kritiek te slikken op die portefeuille-aanpak. Onterecht, pareert D’hondt: “Het is algemeen aanvaard dat je informatici wél mag lokken met een bedrijfswagen. En verpleegkundigen niet?”

steeds meer vacatures die niet ingevuld raken

Patrick Cokelaere is algemeen coördinator van de Groep Zorg Heilige Familie in Kortrijk, die zich naast geestelijke gezondheidszorg toelegt op woon- en zorgcentra voor ouderen. “Op een totaal van ongeveer 150 verpleegkundigen over onze vier woon- en zorgcentra staan er permanent een tiental vacatures maandenlang open voor verpleegkundigen. Dat is al drie, vier jaar zo, alleen stijgt dat aantal alsmaar. Pas afgestudeerde verpleegkundigen kiezen vooral voor de ziekenhuizen. Die omgeving is veel technischer en lijkt hen wetenschappelijk gezien een pak interessanter. Er zijn ook gewoon bitter weinig bachelorstudenten verpleegkunde die warm lopen voor geriatrie. En dat heeft niet zozeer te maken met een aantrekkelijkere verloning elders. De werkdruk in de ouderenzorg is gewoon bijzonder hoog. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch.

“Als bij ons een verpleegkundige ziek is, zitten we in rats. Het is helemaal niet leuk als coördinator om dan een collega uit verlof te moeten terugroepen.” De ouderenzorg worstelt stilaan met een knoert van een paradox. Steeds meer werk, steeds moeilijker om de juiste handen te vinden. Cokelaere: “Tussen nu en 2060 zal de populatie in de ouderenzorg verdubbelen, terwijl we vandaag al de grootste moeite hebben om alle vacatures voor verpleegkundigen in te vullen.”

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234