Noord-Korea

Witte Huis: "Hoopvol dat ontmoeting Kim Jong-un en Trump zal plaatsvinden"

"Provocerende" opmerkingen van VS schoten Noord-Korea in het verkeerde keelgat

1 Een collage van een foto van Kim Jong-un en Donald Trump. © AFP

Noord-Korea dreigt de top tussen leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump op 12 juni af te blazen. De Amerikanen maken zich schijnbaar weinig zorgen over de mogelijke annulering van de ontmoeting: "We zetten vaart achter de planning."

Share

'Als de regering-Trump er niet in slaagt de lessen van het verleden te leren, dan zijn de vooruitzichten voor de komende top glashelder'

Kim Kye-gwan Noord-Koreaanse viceminister voor Buitenlandse Zaken

Via een verklaring van het staatspersbureau KCNA toonde de Noord-Koreaanse viceminister voor Buitenlandse Zaken Kim Kye-gwan zich "verschrikkelijk teleurgesteld". Hij heeft het over opmerkingen van de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton, en dan met name de opmerking dat Noord-Korea bij het opgeven van zijn kernwapens het zogenoemde 'Libië-model' zou moeten volgen.

In een interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS zei Bolton eind april dat Libië als voorbeeld kon dienen voor de onderhandelingen met Noord-Korea: "In het geval van Libië werd onze scepsis overwonnen doordat Amerikaanse en Britse waarnemers toegang kregen tot nucleaire installaties.

nieuws

cult

zine