Maandag 21/10/2019

Wisselbeker Pieter De Crem

Op deze plek bekronen we elk weekend een vedette die zich de afgelopen dagen meer nog dan gebruikelijk verdienstelijk maakte voor ons volk. Als dank ontvangt hij of zij van ons een wisselbeker, genoemd naar een illuster voorbeeld.

Elke week uitgereikt aan een politicus die de verzuring te vuur en te zwaard bestrijdt

Hugo Coveliers

Voor deze wisselbeker diende zich de afgelopen week slechts één serieuze kandidaat aan. De redactie raakte immers zwaar onder de indruk van Coveliers' pogingen om tijdens de zoektocht naar een naam voor zijn nieuwe partij alle zurigheid te vermijden, hoe moeilijk dat in zijn geval ook is. "VLM ofte Vlaamse Liberale Misnoegden vind ik een beetje cynisch", aldus Coveliers in Het Laatste Nieuws. "En de Cov is al sinds de humaniora mijn bijnaam, maar het klinkt te veel als een blaffende hond."

Wisselbeker Steve Stevaert

Elke week uitgereikt aan een politicus die barst van de ideeën

Hugo Coveliers

Ook over deze wisselbeker werd binnen de redactie al snel unanimiteit bereikt. Op een mediadebat in het Antwerpse Fakkeltheater hield senator Coveliers een vlammend pleidooi voor de afschaffing van de VRT. Immers: "in de praktijk (bestaat) geen verschil tussen de commerciële en de openbare omroep. Kan iemand mij verantwoorden dat er 224 miljoen euro per jaar aan belastinggeld wordt besteed aan een taak die evengoed door private ondernemingen kan worden uitgevoerd?" Van Aimé Van Hecke is sindsdien niets meer vernomen.

Wisselbeker Lance Armstrong

Elke week uitgereikt aan

een comeback-kid

Hugo Coveliers

Voor wie het na deze prijzenregen nog niet begrepen had: de Cov is helemaal back, en hoe. Alsof hij met de zoektocht naar een partijnaam én zijn pleidooi om de VRT af te schaffen nog niet genoeg in de actualiteit had gestaan, gaf de senator de afgelopen week ook nog eens een heuse persconferentie. Coveliers riep de pers bij elkaar om aan te kondigen dat hij eind april een persconferentie zal geven.

(JdP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234